chrome firefox opera safari iexplorer

Синоптики прогнозують подальше похолодання та сніг

15 жовтня 2015 о 12:05

Зима цьогоріч навідалась в Україну набагато раніше, ніж зазвичай. Похолодання, котре вже відчули на собі українці, не припиниться. Синоптики знову прогнозують поступове зниження температури у найближчі дні, пише Україна молода.

За даними Гідрометцентру, вдень термометр покаже +8...+13 градусів, а вночі заморозки сягнуть -1...— 3°С. «14—15 жовтня погоду у південній частині України, Прикарпатті й Закарпатті визначатиме активний циклон iз Балкан, він принесе дощі, подекуди з мокрим снігом і хуртовиною. На решті території буде сухо», — розповіла синоптик Українського гідрометцентру Тамара Карпеко. Наприкінці тижня дощі затримаються у східних областях та в Прикарпатті. Температура підвищиться вночі до 0...+ 5 градусів, удень до +6...+ 13°С, у південній частині та на Закарпатті тепліше — вночі +6...+ 9 градусів, удень +13...+ 16°С.

Народний синоптик Леонід Горбань каже, що особливого тепла вже чекати не варто. «Із 15 жовтня середньодобова температура буде +8...+9, удень +11...+ 12 градусів. А 16-17 жовтня очікується дощик. Потім до 19 жовтня знову буде похолодання — до +3°С у середньому за добу. Вночі навіть будуть заморозки. А 27 жовтня мороз буде вже й удень — до -1 — 2 градусів», — говорить «УМ» Горбань.

Нагадаємо, що в неділю, 11 жовтня, у Львові, Чернівцях та Івано-Франківську землю вже покрив перший сніг. Користувачі соцмереж масово публікують фото погодного явища і скаржаться, що сніг випав дуже рано. Напередодні синоптики попереджали, що наступний робочий тиждень в Україні розпочнеться дощем та снігом, і що сніжитиме саме на Західній Україні. Наразі ж, за даними синоптиків, снігу слід очікувати у Вінницькій та Одеській областях.

Розділи: Довкілля

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути