chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі столиці на Покрову пройде етнофестиваль

13 жовтня 2015 о 15:11

На Покрову та у День захисника України, 14 жовтня 2015 р., з 12:00 до 14:00 у столичному Павлівському парку (на розі вул. Гоголівська та Ю.Коцюбинського, Шевченківський район Києва) пройде етнофестиваль «Київ — серце України».

У програмі заходу: святкові виступи дитячих творчих колективів, конкурс дитячого малюнку на асфальті, зона аквагриму та книжкова зона (виїзна книгарня від видавництва «Кристал Бук» та книжковий кіоск з рекламною продукцією та консультантом щодо дитячого читання), майстер класи з виготовлення ляльок-оберігів, прикрас, плетіння патріотичних браслетів.

Заплановано проведення благодійної виставки-ярмарки творчих робіт дітей «Допомога єднає», зібрані кошти з якої підуть на допомогу дітям-переселенцям зі Сходу.

Всіх гостей етнофестивалю частуватимуть кулішем.

Організаторами заходу є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей, ГО «Муніципальна ліга Києва». Дійство проходитиме за підтримки «Рух за реформи».

Нагадаємо, етнофестиваль «Київ – серце України» був започаткований ГО «Муніципальна ліга Києва» у 2013 р. Ідея та зміст фестивалю спрямовані на популяризацію всього українського: вивчення історії та культури, постійне вживання української рідної мови, знання повсякденних побутових традицій, українського етикету, фізичної культури й кухні.

Одним із головних завдань етнофестивалю «Київ – серце України» є посилення значення поняття «громада», сприяння формуванню справжньої незалежної громади – єднання людей, готових самостійно вирішувати питання місцевого значення, враховуючи такий аспект як повага до традицій свого народу, повідомляють організатори.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути