chrome firefox opera safari iexplorer

З 7 листопада евакуатори повернуться на дороги України

30 жовтня 2015 о 15:06

З 7 листопада на вулицях міст України з'являться евакуатори, які забиратимуть неправильно припарковані авто. Набирає чинності «Закон про поліцію», пише Gazeta.ua.

Водіям доведеться оплачувати штраф, роботу евакуатора, а також стоянку на штрафмайданчику. Забирати машину будуть у випадку, якщо вона заважає руху.

Повідомляють, що евакуатори вже три місяці працюють у Києві. Щоправда, вони забирають автомобілі тільки в поодиноких випадках, але з 7 листопада зможуть забирати неправильно припарковані авто у всіх містах.

«Так, ми виведемо евакуатори, щоб полегшити пересування громадян в громадському транспорті», — заявив глава київської нової поліції Олександр Фацевич.

Також поліція буде забирати машини за водіння в нетверезому стані, за стоянку і зупинку в місцях під заборонним знаком чи на зупинці.

«Якщо машина на „аварійці“, то до вас підійде інспектор і попросить від'їхати. Якщо ви перебуваєте в машині або поруч, а авто неправильно припарковано, то на вас складуть протокол і авто забирати не будуть», – розповіли в МВС.

Якщо водія в машині немає, то авто можуть забрати без його відома, оскільки це грубе порушення правил дорожнього руху, пояснили в поліції.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути