chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм здобув нагороду престижного європейського фестивалю

26 листопада 2015 о 09:57

Документальна картина «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчукаотримала спеціальний приз журі  знаменитого Амстердамського кінофестивалю документальних фільмів (IDFA), який проходить у столиці Голландіі з 18 по 29 листопада. «Українських шерифів» було знято в копродукції України, Латвії та Німеччини.

«На кінофестиваль IDFA в Амстердам ми відправили чорновий монтаж, сподіваючись завершити фільм до показу, якщо відповідь буде позитивна. Нам відписали практично одразу, що світова прем’єра «Українських шерифів» мусить відбутися саме у них.», — розповіла Cultprostir Дар'я Аверченко, продюсер фільму.

«Це абсолютно заслужена перемога, і я щаслива за всю знімальну групу. IDFA – найбільший європейський фестиваль документальних стрічок, де показують краще з того, що було знято за рік. Це прекрасно, що «Українські шерифи» здобули визнання саме в Амстердамі, де б’ється серце світової документалістики», — розповіла CultprostirВікторія Лещенко, програмний координатор фестивалю DocudaysUA.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути