chrome firefox opera safari iexplorer

Коли в Україні з`явиться 4G

02 грудня 2015 о 13:00
Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо впровадження системи рухомого зв'язку четвертого покоління 4G, згідно з яким тендер на отримання частот із використанням технології LTE відбудеться в грудні 2017 року. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №1232.
1. Згідно з документом, до кінця року має бути затверджено технічне завдання на виконання науково-дослідної роботи щодо заходів із впровадження 4G, а також має бути відібрана іноземна компанія-консультант, яка проведе дослідження. Відбором консультанта займатимуться суб'єкти ринку телекомунікацій. Укладення договору заплановано на грудень. На здійснення науково-дослідної роботи, згідно з планом, відводиться період з грудня поточного до листопада наступного року.

2. Далі передбачена законодавча робота, зокрема внесення в законодавство понять «рефармінг» і «технологічна нейтральність» і забезпечення застосування процедур для виділення, розподіл і користування РЧР на об'єктивній, пропорційній та прозорій основі (заплановано на лютий 2017 року). Після цього мають бути внесені зміни до Національної таблиці радіочастот і План використання радіочастот.

3. Водночас у період з листопада поточного року до червня 2017 року має бути затверджено і виконано план зі звільнення частот у діапазоні 790-862 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження на них технології LTE.

4. На червень 2017 року також заплановане вивільнення частот у діапазоні 694-790 МГц і вжиття заходів щодо забезпечення електромагнітної сумісності та спільної роботи радіоелектронних засобів спеціальних користувачів та загальних користувачів технології LTE.

5. На грудень 2017 року уряд запланував проведення рефармінгу (перерозподілу частот) і впровадження технологічної нейтральності на основі специфікацій 3GPP.

6. Остаточно план буде виконано, коли в грудні 2017 року буде проведено тендер, що забезпечить «суб'єктам ринку телекомунікацій на конкурентній основі право на користування РЧР із використанням технології LTE, зокрема і пакетами в різних діапазонах, переможцями якого будуть визнані учасники, що виконали всі умови та запропонували найбільшу ціну за відповідну смугу».

7. Як повідомлялося, в липні 2015 року оприлюднено указ президента, згідно з яким запровадження стандартів зв'язку четвертого покоління передбачається в 2017 році. Вісім операторів зв'язку вже виявили зацікавленість у цьому процесі, зокрема «трійка» основних гравців мобільного ринку України.

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути