chrome firefox opera safari iexplorer

Що українці шукають в Google

21 грудня 2015 о 08:02

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор представництва Google в Україні Дмитро Шоломко, повідомляють Українські Новини.

У топ-5 популярних запитів також увійшли «Кузьма Скрябін» і «Руська весна».

У топ-3 персон, якими цікавилися українці в 2015, увійшли загиблі Фріске, Скрябін та Олесь Бузина.

У топ фільмів і серіалів – «50 відтінків сірого», «Левіафан» і «Холостяк».

Також українці шукали «що таке військовий стан» і «чому не можна фотографувати сплячих».

У січні українці залишили найбільше запитів про фільм «Левіафан», у лютому – про смерть Кузьми Скрябіна, у березні - про шоу «Холостяк 5», у квітні – про смерть Олеся Бузини, у травні українців цікавило «Євробачення», а в червні — знову про смерть Жанни Фріске.

У липні українці залишили найбільше запитів про ресурс «вступ інфо», у серпні – «Клан ювелірів», у вересні — 5 сезон серіалу «Кухня», у жовтні – фільм «Монстри на канікулах 2», в листопаді на українців цікавив серіал «Слуга народу», а в грудні (станом на середину місяця) лідирував запит «Бокс Усик».

За 2014 рік найпопулярнішими запитами українських користувачів в рейтингу запитів Zeitgeist компанії Google стали серіал «Фізрук», «Громадське ТБ» і «5 канал».

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути