chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась виставка творчості воїнів та волонтерів АТО

08 грудня 2015 о 10:06

Виставка творчості воїнів та волонтерів АТО під назвою «Ні, наші музи не мовчать!» відкрилася у Національному музеї літератури України 7 грудня.

До благодійного проекту приєдналися близько 50 авторів, серед яких бійці, волонтери, відомі письменники, художники, журналісти та актори. На виставці будуть представлені роботи поетеси та кінорежисерки Ірини Цілик, письменника Артема Чеха, який зараз перебуває на Сході України, Володимира Бойчука, військового Михайла Прядуна, Бориса Гуменюка, Максима Музики та багатьох інших. Також відвідувачі зможуть побачити рукописи віршів Олександра Ярошенка та Миколи Вороніна, написані в зоні бойових дій.

В експозицію увійшли листи Надії Савченко до волонтерів «Музейних бджілок». Окрема експозиція присвячена пам’яті письменника і бійця Олексія Кваші, який загинув влітку 2015 року. Серед художників свої роботи для виставки надали доброволець і художник видавництва «Аба-ба-га-ла-ма-га» Володимир Харченко, а також доброволець Володимир Безрукий.

«Якихось особливих критеріїв відбору ми не оголошували. Ми відвідували хлопців у госпіталях, збирали роботи, також вони їх надсилали нам на пошту. Ми намагалися залучити всіх бійців і волонтерів, які пишуть чи малюють, а також відомих письменників. Експозиція може розширюватися, бо ми чекаємо нові роботи вже після відкриття», — розповіла координатор виставки Оксана Твердохліб.

Виставка триватиме до 20 січня 2016 року.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути