chrome firefox opera safari iexplorer

Україна потрапила в десятку найзабрудненіших країн світу

30 грудня 2015 о 09:39

Україна посіла дев'яте місце в антирейтингу країн за смертністю від забруднення повітря. Про це повідомили в прес-службі Національного екологічного центру України з вугільної енергетики.

Дослідження здійснило агентство Bloomberg.

Під ризиком смерті від забруднення атмосфери перебуває кожен 918-й мешканець України.

Загрозу здоров’ю та життю українців становлять застарілі та неефективні підприємства енергетики й важкої промисловості. Найбільшим джерелом забруднення повітря в Україні екологи назвали вугільну енергетику. Середній вік застарілих і зношених великих ТЕС України складає 50 років. Викиди на більшості енергоблоків перевищують дозволені європейські норми в 40 разів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути