chrome firefox opera safari iexplorer

Подорож у часі-занурення в епоху шістдесятників

28 січня 2016 о 17:45

31 січня у Національному художньому музеї України відбудуться читання поезії шістдесятників.

Захід, організований видавництвом «Смолоскип» та «Культурним Проектом», відбудеться в рамках виставки «Мистецтво українських шістдесятників. Можливість музею».

Вірші відомих шістдесятників Ліни Костенко, Василя Стуса, Ірини Жиленко, Василя Симоненка, Миколи Вінграновського та Івана Драча читатимуть молоді поети – Павло Коробчук, Олена Степаненко, Юлія Стахівська, Богдан-Олег Горобчук, Олег Коцарев і Дмитро Лазуткін.

«Поезія шістдесятників в оточенні картин шістдесятників – це такий потужний стереоефект, що, мабуть, жодна охоча до яскравих вражень людина не відмовилася б від участі в такому. А якщо серйозніше, ця акція є чудовим приводом іще раз почитати цю поезію, уважніше дослухатися до неї. Адже так сталося, що, наприклад, моє літературне покоління здебільшого досить далеке від естетики 1960-х, ми часто не дуже добре знаємо тексти шістдесятників через ілюзію, що, мовляв, „вони й так скрізь, їх усі знають, почитаємо іншим разом“. І ось є нагода знайти той інший раз, щоб щось вподобати, щось покритикувати, десь замислитися, засмутитися, всміхнутись, одним словом повзаємодіяти, що й личить робити з поезією», — розповів поет Олег Кацарев.

Джерело: http://gazeta.ua/
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути