chrome firefox opera safari iexplorer

Які реформи є найважливішими для українців?

29 лютого 2016 о 17:00

Згідно онлайн-опитування «Моніторинг сприйняття прогресу реформ», який TNS проводить спільно Національною радою реформ, найбільш важливою реформою, на думку опитаних, є боротьба з корупцією.

В топ також входять реформа системи охорони здоров’я, судової системи та армії.

Менш важливими, на думку опитаних, реформи у системі управління державною власністю, виборчої системи та державних закупівель.

Для жителів Сходу найбільш популярною залишається реформа децентралізації (10%).

А найбільш корумпованими сферами, на думку респондентів, залишаються суди, прокуратура, міліція, митна та податкова служба, а також медичні державні заклади.

Лише 2% українців вважають реформу освіти важливою реформою у 2016 році.
Разом з тим, на важливості освітньої реформи наголосили 38% українців.

Також, 15% опитаних назвали дуже корумпованими українські школи, 16% — дитячі садки та вищі навчальні заклади – 29%. Варто зазначити, що українці вважають заклади освіти не самими корумпованими інституціями країни. Найбільш корумпованими, на думку громадян, є суди (62%), прокуратуру (56%) та міліцію (52%).

Опитування проводилось методом онлайн опитування з 26.01.2016 – 04.02.2016. Географія дослідження — вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути