chrome firefox opera safari iexplorer

З 4 по 13 березня у столиці святкуватимуть Масляну 2016!

22 лютого 2016 о 15:00

У київському парку ім. Тараса Шевченка з 4 по 13 березня 2016 року пройдуть масляні гуляння, які ознаменують початок весни.

Незважаючи на те, що зима цього року була теплою, весні радий кожен. І як завжди за традицією вона починається з Масниці.

Цього року святкові гуляння організовані в самому центрі столиці. Як завжди в цьому випадку гостей чекають різні розваги, традиційні млинці та вареники, солодощі для дітей.

На виставці-ярмарку можна буде придбати товари традиційних народних ремесел: з кераміки, дерева, соломи, текстильні вироби. Бажаючі зможуть своїми руками зробити сувенір для себе і близьких.

Виступ фольклорних ансамблів та фольклорних танцювальних колективів допоможуть відчути атмосферу старовини.

Початок: 12 годин з 4 по 13 березня.

Адреса: вул. Терещенківська, 24.

Також масляні гуляння пройдуть в Національному музеї народної архітектури та побуту «Пирогів», на території Експоцентру України, в парку «Київська Русь», «Мамаєвій Слободі», етнографічному комплексі «Українське село», парку «Феофанія», на Ясногородській страусиній фермі.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути