chrome firefox opera safari iexplorer

Місто Мукачеве перейменують на Мукачево

31 березня 2016 о 14:30

Депутати міськради міста Мукачевого пропонують для нього нову назву — Мукачево.

Відповідне рішення затвердили у четвер на черговій сесії Мукачівської міськради, повідомляє її прес-служба.

«У зв’язку з існуючими розбіжностями між офіційною назвою міста та обліком на місцевому рівні, враховуючи протокол громадських слухань від 11.03.2016 року, враховуючи правову позицію Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування щодо вирішення питань найменування і перейменування населених пунктів, міські депутати на черговій сесії першим питанням прийняли рішення про перейменування міста Мукачеве Закарпатської області на Мукачево» — йдеться у повідомленні.

Після цього рішення мукачівські депутати порушать питання щодо перейменування міста Мукачеве Закарпатської області на Мукачево перед Закарпатською обласною радою. У свою чергу обласні депутати повинні будуть внести подання про перейменування до Верховної Ради України.

Змінити офіційну назву міста запропонував його мер Андрій Балога. Він обгрунтував це тим, що усі місцеві мешканці називають місто саме Мукачево, отож, є сенс внести корекцію у прийняту назву.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути