chrome firefox opera safari iexplorer

Метеорологи обіцяють ще місяць спеки

26 липня 2016 о 17:05

Останній місяць літа буде спекотним, але до кінця серпня температура знизиться. Нестійка погода спостерігатиметься у вересні.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, повідомляє кореспондент агентства.

«Загалом у серпні температура буде вища за норму, але третя декада місяця буде холодною і дуже нестійкою», — сказала Мартазінова.

Так, за її словами, перша хвиля тепла починається до 10 числа — до +28 градусів, очікуються окремі дуже спекотні дні — до +30 градусів. Проте в третій декаді серпня середньодобова температура різко знизиться до +14 градусів.

Також в останній місяць літа не очікується багато опадів.

«Ми прогнозуємо, що напочатку серпня не буде багато опадів, хіба що незначні. Але ось в середині серпня треба чекати злив», — відзначила Мартазінова.

Загалом у серпні температура буде на 2 градуси вище за норму в західних областях України (від +19 до +23 градусів середньодобова температура), і на 1,5 градуса вище за норму по всій іншій території (від +21 до +23 градусів — середньодобова температура).

Метеоролог повідомила, що в першому осінньому місяці погода буде нестійкою, але спека поступово спадатиме.

При цьому тепліше буде в північних регіонах країни — +14-16 градусів середньодобова температура. На іншій території України середньодобова температура буде близько +15 градусів.

Щодо атмосферних опадів у вересні, спеціаліст повідомила, що на заході України вони перевищать середньомісячну норму — 55-60 мм. У східних регіонах країни можливі незначні опади.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути