chrome firefox opera safari iexplorer

Українські паралімпійці здобули ще одинадцять медалей

16 вересня 2016 о 12:04

Українські спортсмени здобули протягом восьмого дня літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро ще одинадцять медалей: чотири золоті, чотири срібні і три бронзові. Тим самим, паралімпійці перевершили свої золоті здобутки з Паралімпійських ігор 2012 року в Лондоні.

Про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України у п’ятницю, пише Україна молода.

Здобутки Лондона-2012 було перевершено, коли золоту медаль здобув плавець Євген Богодайко

Після чого, у плаванні на дистанції 400 метрів вільним стилем ще одну золоту нагороду виборов Максим Крипак, а Денис Дубров — срібло. При цьому, Національний паралімпійський комітет звертає увагу, що обидва спортсмени пропливли з результатом, кращим від попереднього рекорду світу та паралімпійського рекорду.

«Найбільш вразила красива перемога Максима Крипака і Дениса Дуброва, які захопили зал бразильського басейну боротьбою за перше-друге місце. Спочатку першим йшов Максим, його обігнав Денис… Потім знову Максим, знову – Денис… Захоплююча спортивна боротьба двох українських спортсменів за найвищу нагороду XV Паралімпіади! Все-таки переміг Максим, але обидва побили світовий рекорд на цій дистанції, встановлений американським атлетом у 2012 році», — зазначають у Національному паралімпійському комітеті України.

Срібна нагорода і у Дмитра Виноградця у плаванні на дистанції 200 метрів вільним стилем, який встановив черговий рекорд Європи.

З особистим рекордом здобула срібну медаль у змаганнях зі штовхання ядра легкоатлетка Марія Помазан.

Наприкінці восьмого дня паралімпійських змагань українські спортсмени здобули відразу чотири нагороди у плаванні на дистанції 50 метрів на спині в різних категоріях: Геннадій Бойко – золото, Антон Коль – бронза, Сергій Паламарчук – бронза з рекордом Європи та Ірина Соцька – бронза.

Таким чином, у підсумку восьмого дня змагань в української паралімпійської збірної 92 медалі, серед яких 35 золотих, 27 срібних та 30 бронзових.

Наші паралімпійці, як і раніше, займають третю позицію в неофіційному медальному заліку.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути