chrome firefox opera safari iexplorer

Холодна погода збережеться в Україні ще протягом тижня

19 квітня 2017 о 13:56

Як повідомляє DT.UA, в Україну йде ще один циклон з південного заходу, який накриє снігом Одеську область.

«В Україні 20-21 квітня на півночі випаде сніг, на півдні пройдуть сильні дощі. Далі циклон переміщується через центральні, південні області на схід», — повідомила керівник агрометеорологічного відділу Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

За словами керівника агрометеорологічного відділу, коли циклони після 23 квітня почнуть залишати Україну, все ще збережуться холодні процеси. Менше всього опадів буде в Києві.

Прогнозується потепління з 26 квітня до +13 + 15, можливо до +20.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, в найближчі два дні погоду в Україні визначатиме холодна повітряна маса, Карпатський регіон і південна частина країни — під впливом нового циклону з центром над Румунією.

У четвер, 20 квітня, в Карпатському регіоні, в більшості південних і центральних областей мокрий сніг і дощ; в Карпатах, Чернівецькій, Одеській та Миколаївській областях складні погодні умови: сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву. На решті території без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Україні, крім північної частини, пориви 15-20 м/с.

Очікується холодна погода: вночі заморозки 0-5° (на крайньому півдні країни 1-6° тепла, на поверхні грунту заморозки 0-3°); температура вдень 4-9° тепла, в Криму та Приазов'ї до 12°, в Харківській, Одеській та в більшості центральних областей місцями 1-3° тепла; на високогір'ї Карпат вночі та вдень 3-8° морозу.

У Києві — без опадів; вночі заморозки 0-2°, температура вдень 6-8° тепла.

У п'ятницю, 21 квітня, в Чернівецькій, Хмельницькій, центральних, південних і східних областях складні погодні умови: мокрий сніг і дощ, місцями сильний сніг, налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву; на решті території без опадів. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, в південній половині країни пориви 15-20 м/с. Вночі заморозки в повітрі 0-5°, в північних і західних областях на поверхні грунту до 8°, вдень 4-9° тепла, в більшості центральних і східних областей 1-3° тепла.

У Києві — холодна погода без опадів: вночі заморозки 0-2°, температура вдень 6-8° тепла. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, що Укргідрометцентр прогнозує можливу втрату 30% врожаю плодових через різке зниження температури, сніг і заморозки. Начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко повідомила, що невелике потепління в Україні можливо 22-23 квітня. «На вихідні заморозки, напевно, припиняться. Трохи стане тепліше», — сказала вона.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути