chrome firefox opera safari iexplorer

Розпочалися зйомки фільмів із циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка». ФОТО

29 травня 2017 о 13:05

Як поінформував ініціатор всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко, над цим новим циклом фільмів із серії «7 чудес України» працює творча група телеканалу ICTV, і протягом останніх днів зйомки відбуваються в м. Хуст (Закарпатська обл.) та м. Галич (Івано-Франківська обл.).

Як відомо, за підсумками акції «7 чудес України: історичні міста та містечка», яка відбулася у 2016 році, переможцями стали такі міста (за абеткою): Бердянськ (Запорізька обл.), Біла Церква (Київська обл.), Галич (Івано-Франківська обл.), Диканька (Полтавська обл.), Канів (Черкаська обл.), Ніжин (Чернігівська обл.), Хуст (Закарпатська обл.) . Крім того, Оргкомітетом було визначено три спецномінації для міст, що мають значний туристичний потенціал і зацікавленість місцевої громади у розвитку своїх населених пунктів. Спецномінаціями відзначено Бердичів (Житомирська обл.), Жовкву (Львівська обл.) та Теребовлю (Тернопільська обл.).

За словами Миколи Томенка, із циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка» буде відзнято 10 фільмів.

Нагадаємо, за підсумками цієї акції у попередні роки вже створено 40 фільмів про найкрасивіші, найважливіші та найцікавіші куточки нашої країни: 10 фільмів із циклу «7 історичних чудес України», 10 фільмів про «7 природних чудес України» та 20 фільмів із циклу «7 чудес України: замки, палаци, фортеці». Ці фільми транслюються на центральних та місцевих телеканалах, а також їх можна подивитись онлайн або завантажити на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua.

«Спеціальним завданням цього нового серіалу є допомога у пропагуванні історичних, культурних та туристичних можливостей міст та невеличких містечок України, а також донесення до широкого загалу невідомих та менш знаних сторінок української історії та героїчних постатей», — зазначив Микола Томенко.

Вечірній Хуст


Вечірній Хуст


Зйомки фільму про Хуст на Замковій горі


Пам"ятник героям Карпатської України


Давній, славний Галич!


Успенська церква 16-18 століття біля фундаменту Успенського собору 12 століття.


Пропагуємо давній Галич часів Ярослава Осмомисла.
Як відомо, в ці часи збудовано третій за величиною храм княжої України-Руси — Успенський собор!


Єдиний в Україні центр реабілітації диких тварин в Галицькому природному заповіднику

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути