chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у Лаврі презентують старожитності Давнього Єгипту

04 травня 2017 о 11:51

5 травня 2017 р. об 11.00 у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику (вул. Лаврська, 9, корп. 25) розпочнеться презентація колекції старожитностей Давнього Єгипту.

Про це повідомляє сайт заповідника.

На початку 2017 року, під час звірки фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, заступник генерального директора, доктор історичних наук Сергій Пивоваров виявив справжню давньоєгипетську мумію.

З’ясувалося, що мумія та ще кілька надзвичайно цікавих експонатів, які зберігаються у фондах, потрапили до Києва на межі ХІХ–ХХ століть. Спершу вони знаходилися у Церковно-археологічному музеї, потім – у Музеї атеїзму, який розташовувався у Києво-Печерський Лаврі.

Колекція старожитностей Давнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів та кількох канопів (грець. Κάνωβος лат. Canopus – поховальних посудин для внутрішніх органів).

 

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути