chrome firefox opera safari iexplorer

Українець став чемпіоном світу із заварювання чаю

24 жовтня 2017 о 13:44

Українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу із заварювання чаю на чемпіонаті чайної майстерності, який проходив у китайській провінції Хубей.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Buro 24/7.

«Дмитро Філімонов — керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях — „Приготування чаю“ ​​і „Чайна дегустація“ — і отримав звання чемпіона світу з приготування», — йдеться у повідомленні.

Власне, українець на конкурсі презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.

За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях при різній температурі, а потім змішати всі рідини в один напій.

Зазначається, що всього у фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони — переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна міксологія» і «Чайна дегустація».

Розділи: Суспільство

10 листопада

Інші дати
Народився Терень Масенко
(1903, с. Глодоси, Кіровоградська область – 1970) – український письменник. перекладач. Автор збірок „Степова мідь“, „Київські каштани“, Сорок весен», «Як пахне земля», «Вишневі зорі України», віршованого роману «Степ», укладач своєрідної хрестоматії спогадів про класиків укр. культури «Роман пам'яті».
Ти течеш віки, Дніпре, серцю милий, Води широкі, ясна далина ! Любимо тебе, Як батьки любили, Наша ти слава й весна! (Терень Масенко)
Розгорнути

Новини Дивитися всі