chrome firefox opera safari iexplorer

Українець став чемпіоном світу із заварювання чаю

24 жовтня 2017 о 13:44

Українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу із заварювання чаю на чемпіонаті чайної майстерності, який проходив у китайській провінції Хубей.

Про це пише Укрінформ з посиланням на Buro 24/7.

«Дмитро Філімонов — керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях — „Приготування чаю“ ​​і „Чайна дегустація“ — і отримав звання чемпіона світу з приготування», — йдеться у повідомленні.

Власне, українець на конкурсі презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.

За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях при різній температурі, а потім змішати всі рідини в один напій.

Зазначається, що всього у фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони — переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна міксологія» і «Чайна дегустація».

Розділи: Суспільство

11 грудня

Інші дати
Андрій Сапєгін
1883 – український ботанік, селекціонер. Один із організаторів Одеської селекційної станції і Одеського сільськогосподарського інституту, один з керівників Інституту генетики АН СРСР, директор Інституту ботаніки АН УРСР. Одержав кілька високопродуктивних сортів озимої пшениці.
Розгорнути
Народився Андрій Яковлів
(1872, м. Чигирин, Черкаська область – 1955) – український історик права, автор численних праць зі звичаєвого, цивільного, карного, морського права, громадський і політичний діяч.
Розгорнути