chrome firefox opera safari iexplorer

У ФФУ відхилили скаргу «Динамо» на технічну поразку за неявку до Маріуполя

15 листопада 2017 о 10:10

Апеляційний комітет Федерації футболу України відхилив апеляційну скаргу клубу «Динамо» (Київ) на зарахування технічної поразки за неявку на матчі до Маріуполя, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на ФФУ.

Таким чином, апеляційний комітет залишив без змін рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 11 вересня 2017 року. Тим рішенням зарахували технічні поразки з рахунком 0-3 за неявку команд клубу «Динамо» на матчі чемпіонатів U-19, U-21 та Української прем’єр-ліги, які мали відбутися в Маріуполі 18, 26 і 27 липня.

Рішення Апеляційного комітету може бути оскаржене до Спортивного арбітражного суду в Лозанні у Швейцарії не пізніше ніж через 21 день із моменту його отримання, додали в ФФУ.

Останніми днями у клубі «Динамо» (Київ) заявляли, що хотіли б переграти ті матчі з клубом «Маріуполь» і вже згодні поїхати до цього міста, але маріупольський клуб відхилив цю пропозицію.

У серпні Федерація футболу України підтвердила, що матчі між командами футбольних клубів «Динамо» і «Маріуполь», домашні для маріупольського клубу, мають відбутися саме в місті Маріуполі, що розташований недалеко від лінії фронту, як це було раніше і з іншими домашніми матчами маріупольської команди. У ФФУ тоді додали, що проведення попередніх матчів у Маріуполі «вже довело, що українські спецслужби та правоохоронці гідно справляються зі своїми обов’язками».

Після виходу клубу «Маріуполь» (раніше «Іллічівець») у прем’єр-лігу українського футболу київське «Динамо» заявило, що не поїде на матчі до міста Маріуполя з міркувань безпеки – і, всупереч рішенню ФФУ, дійсно не приїхало. У київському клубі відтак заявляли, що будуть готові зіграти цей матч у Маріуполі, але тільки «після нормалізації оперативної обстановки на маріупольському (приморському) напрямку». У разі неявки на матч команді зараховується технічна поразка.

Із такими ж заявами виступав і львівський клуб «Карпати», але він врешті зіграв у Маріуполі. Також до міста вже приїжджали на матчі й інші клуби прем’єр-ліги.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути