chrome firefox opera safari iexplorer

ЦВК всупереч Конституції відмінила вибори в ОТГ

15 серпня 2018 о 14:20
ztv.zp.ua

Не зважаючи на канікули до 4 вересня, 9 серпня ЦВК вирішила звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя щодо надання роз’яснень стосовно законодавчого регулювання організації і порядку проведення всеукраїнського та місцевих референдумів в Україні, можливості призначення в установленому законом порядку Центральною виборчою комісією перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об’єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об’єднаної територіальної громади, а також, за необхідності, внесення відповідних змін до законодавчих актів з метою усунення правових колізій та неузгодженостей.

На думку ЦВК, необхідність такого звернення обґрунтована тим, що Закон України «Про всеукраїнський референдум» Рішенням Конституційного Суду України від 26 квітня 2018 року було визнано неконституційним. Отже, на думку ЦВК, виникла правова невизначеність стосовно дії Закону України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми»  1991 року, який було скасовано вказаним законом.

Такі дії ЦВК та Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя прокоментував на своїй сторінці у Facebook лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко:

Політичний режим анархії, безвідповідальності та охлократії дав можливість руками ручної ЦВК відмінити вибори в нових громадах держави. Я переконаний, що ЦВК на чолі з орденоносним Охендовським і К. виконали прохання влади, яка хоче максимально сконцентрувати адмінресурс напередодні президентських виборів і боїться програшу на місцевих.

Але найбільше вразило мене цинізмом і дилетантизмом звернення ЦВК до Комітету ВР. Цинізмом, бо депутати, а відповідно і Комітети не працюють, а у відпустці. І згідно Конституції розпочнуть роботу ... 4 вересня. Тому і заяву ЦВК ухвалили у період відпусток. Дилетантизмом, бо не мають права члени ЦВК тлумачити Конституцію чи рішення КС.
Між іншим реакція міжнародних організацій-донорів в контексті характеристик нинішнього охлократичного політичного режиму. Вони теж на власний розсуд визначають, який Закон Конституційний, а який ні.

А ви кажете «давай Нову Конституцію»?!
Нам би навчити владу і суспільство ЧИННУ КОНСТИТУЦІЮ І ЗАКОНИ ВИКОНУВАТИ і відповідно КАРАТИ, ЗА ЇХ НЕДОТРИМАННЯ!

Микола Томенко

лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути