chrome firefox opera safari iexplorer

“Солідарність” приховує справжнього керівника партії

10 листопада 2018 о 09:31
poltava.solydarnist.org

Столичний міський голова став рекордсменом по набору керівних посад у політичних партіях. Експерти Громадскього руху «Рідна країна» виявили цікавий факт: офіційні дані про партійність Кличка губляться у здогадках якою політичною силою сьогодні він керує.

Нагадаємо, що 28 серпня 2015 року політичні партії «Блок Петра Порошенка „Солідарність“» і «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка» об’єдналися в єдину партію для участі у місцевих виборах 2015 року.

Експерти в першу чергу звернули увагу на те, що на офіційній сторінціпартії «Удар» досі лідером є Віталій Кличко, а от вже на сайті Мінюсту керівниками з 23.09.2015 зазначені Тупальський Павло Володимирович та Гатаулліна Олена Аухатівна.

 

В свою чергу, на офіційному сайті партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» головою центральної ради теж значиться Віталій Кличко, а на сайті Мінюсту ми можемо спостерігати того ж Кличка з 2015 року і Максима Саврасова з 2014 року.

Політолог Валентина Різник пояснила таку ситуацію бажанням уникнути політичної відповідальності з боку справжніх керівників партій: «У мене є дуже великі сумніви, що ті, хто займаються сайтами партії «Удар» та «Солідарність» є настільки некомпетентними, що просто забули змінити прізвища. Таким чином дуже легко маніпулювати політичною відповідальністю, адже партія Порошенка «Солідарність» сьогодні представлена не лише у Верховній Раді, а й у місцевих виборних органах.

Де-факто,  керівниками фракції, а значить і партії, є Кононенко з Березенком, але щоб не привертати зайвої уваги до цих осіб, вирішили нічого офіційно не змінювати. Адже всі чудово розуміють – Кличко, який  значиться в офіційних джерелах головою центральної ради партії, не приймає ключових рішень, оскільки і так «дуже зайнятий» Києвом, умовно кажучи, відношення до розкрадання землі депутатами від «Солідарності» в якійсь області він не матиме. А от вже конкретні діючі депутати чи радники Порошенка в такому випадку не уникнуть репутаційних ризиків. Тому маємо не відповідальних за загальну лінію партії,  а колективну безвідповідальність».

Розділи: Політика

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути