chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентував унікальне видання «Український щорічник: Тарас Шевченко»

19 грудня 2018 о 13:41

В Літературно-меморіальному будинку-музеї Т. Шевченка «Хата на Пріорці» відбулася презентація унікального видання «Український щорічник: Тарас Шевченко» присвяченого 205-річчю з дня народження Великого Кобзаря.

Засновник фонду «Рідна країна» та ініціатор проекту Микола Томенко розповів, що видання розраховане на масову культуру для тих, хто хоче знати про український світ більше.

«Структура щорічника — це наш власний винахід. Ми хочемо, щоб людина, яка ним користується, щоранку відкривала і згадувала, що він або вона — українець, і це звичайно повинно надихати. У виданні ми показали три образи Шевченка — письменника, поета і художника. Ми зобразили на кожній сторінці цікаві уривки з його віршів, афоризми, цікаві факти з його життя та художні твори».

Також Щорічник містить карти, на яких позначені місця де побував Тарас Шевченко.

Директор музею Юлія Ярмоленко розповіла, що презентація Щорічника в музеї — це знакова подія, оскільки в наступному році закладу виповниться 30 років.

«Ця хата на Пріорці стала останнім помешканням Тараса Шевченка. Ця оселя залишила у нього приємні враження, а його перебування зафіксувала господиня, яка надиктувала своїй сестрі свої спогади про дядька Тараса, який їв тут борщ з сушеними карасями і пив чай з ромом. Ця хата також стала нездійсненною мрією Великого Українця, оскільки саме таке помешкання він хотів збудувати на канівських горах, де навіки оселилась його душа». 

Як і де придбати
Замовлення можна зробити  за телефоном  098-098-06-87 та на сторінці Facebook, ціна щорічника 150 грн.

З 15-17 грудня видання має з’явитися у вільному продажі. До вашої уваги адреси книгарень, я в яких ви можете особисто придбати «Український щорічник: Тарас Шевченко»:

Івано-Франківська область

Магазини мережі «Сако», (тел. (099) 739-90-89):
м. Долина, ТЦ «Кошик», відділення №7
м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 14б
м. Калуш, пр-т Лесі Українки, 15а
смт Рожнятів, ТЦ «Тандем»

Київ

Книгарня «Наукова думка», вул. Грушевського, 4 (тел.: (044) 279-12-01)
Книжковий магазин видавництва «Смолоскип», вул. Межигірська, 21 (тел.: (044) 425-23-93; 463-78-52)

Луцьк

Книгарня «Освіта», пр-т Волі, 8

Львів

Книгарня «Глобус», пл. Галицька, 12

Черкаси

КС «Буквиця», вул. О. Дашкевича, 19

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути