chrome firefox opera safari iexplorer

Щодо Олімпіади-2020 в Токіо: офіційна заява МОК

28 лютого 2020 о 16:02
glavcom.ua

Лідер Громадського руху «Рідна країна» та віце-президент НОК Микола Томенко на своїй сторінці у Facebook поділився офіційною заявою МОК щодо цьогорічної Олімпіади в Токіо.

"З огляду на численні звернення ЗМІ до мене як до віце-президента НОК щодо ситуації з Олімпіадою в Токіо, подаю заяву МОК (переклад українською мовою НОК України).
"

Заява МОК про коронавірус

Зважаючи на ситуацію, що склалася з коронавірусом 2019, та скасування першого тестового заходу в Пекіні 2022 року, який мав відбутися у лютому, а також інших спортивних подій, ми хотіли б ознайомити вас з позицією МОК. Контрзаходи проти інфекційних хвороб є важливою частиною планів проведення безпечних Ігор та тестових заходів.МОК співпрацює з ВООЗ, Медичною та Науковою Комісією МОК, експертами з питань охорони громадського здоров'я Групи з проведення Ігор, а також з відповідними видами спорту та урядовими органами, і ретельно стежить за розвитком цього спалаху та запропонованими контрзаходами. Декларація Всесвітньої організації охорони здоров’я про надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я, що викликає міжнародний інтерес (PHEIC), пізніше, ніж очікувалося, була сприйнята принаймні частково через відкриту та рішучу реакцію китайської влади.Незважаючи на те, що на цьому етапі фактичний ризик для здоров’я людей для подорожей до Пекіну та олімпійських об’єктів 2022 є низьким, існує ризик суттєвих зривів поїздок, відповідно, кількість міжнародних спортивних заходів та зустрічей була скасована. Зростаюча кількість країн запроваджує заходи щодо обстеження та карантину для подорожуючих, які прибувають на їх території. Згідно з рекомендаціями ВООЗ для подорожуючих, які прибувають з країн із випадками зараження 2019nCoV і які не мають симптомів або інфекції, як правило, не вимагається жодних карантинних заходів або обмежень. Однак обмеження можуть бути встановлені органами місцевого самоврядування та охорони здоров'я.МОК видав рекомендації персоналу та експертам, які подорожують світом, щоб дотримуватися наведених нижче порад ВООЗ:

Поради ВООЗ:

Рекомендується виконувати заходи щодо зниження загального ризику передачі ГРВІ:

— Уникати тісного контакту з людьми, які страждають на ГРВІ

;- Часто мити руки, особливо після безпосереднього контакту з хворими людьми або їх оточенням;

— Уникати незахищеного контакту з фермерськими або дикими тваринами;

— Людям із симптомами гострої респіраторної інфекції слід практикувати етикет кашлю (підтримувати відстань, прикривати кашель і чхання одноразовими серветками або одягом, мити руки).

ВООЗ не рекомендує будь-яких конкретних заходів щодо охорони здоров’я, таких як ізоляція, якщо у подорожуючих не спостерігаються симптоми, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після них, в іншому випадку їм рекомендується звернутися до лікаря та розповісти йому історію своєї подорожі. 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути