chrome firefox opera safari iexplorer

Російські терористи і вандали на острові АХІЛЛА-ЗМІЇНИЙ або чому досі мовчить влада ГРЕЦІЇЇ та ЮНЕСКО?!

25 лютого 2022 о 18:27

Вшановуючи героїзм наших прикордонників на острові Зміїний, мусимо дорікнути й нашим грецьким друзям щодо їх мовчанки про тероризм і вандалізм Путінської Росії!Нагадаю, що нинішній острів Зміїний, це знаменитий «ОСТРІВ АХІЛЛА»або «БІЛИЙ», де за грецькою легендою був похований АХІЛЛ, а згодом на його честь було збудовано храм та 20-метрову скульптуру цього хороброго воїна. Був час, коли греки активно мандрували на цей острів — сакральне місце античної історії та культури.В 1843-56 році за проектом англійського архітектора Чарльза Акройда з каміння зруйнованого храму АХІЛЛА було збудовано 40-метровий маяк восьмикутної форми. За часів Незалежності України тут з’явився музей, науково-дослідна станція, невеличкий готель.Знаю, що правдиві греки шоковані цинізмом та вандалізмом терористів Путіна щодо українських прикордонників та знаменитої пам‘ятки давньогрецької культури.Але чому досі мовчить ВЛАДА ГРЕЦІЇ, яка є членом НАТО та ЄС?!Чому не реагує ЮНЕСКО, яка зобов‘язана охороняти всесвітню історико-культурну та природну спадщину?Але очевидно те, що нині весь світ став свідком, коли острів АХІЛЛА-БІЛИЙ-ЗМІЇНИЙ із місця слави античної ГРЕЦІЇ перетворився на місце героїзму воїнів новітньої УКРАЇНИ!

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути