chrome firefox opera safari iexplorer

Літо знову прогнозують спекотним

05 квітня 2011 о 17:06

Через тривале збільшення літнього температурного фону, літо 2011 року буде спекотним і сухим. Про це повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

«Квітень і травень очікуємо в межах нормальних показників. І це гарантія того, що сільськогосподарські культури перенесуть цей період м'якше. Щодо літа, то за останні 20-25 років відмічається стійке зростання температури червня, липня й серпня. У липні та серпні збільшення температури складає майже 2 градуси. Тож літо буде спекотним, з температурним режимом, вищім за норму. Це говорить про ймовірність засушливих явищ», – сказав Кульбіда.

При цьому він зауважив, що без врахування посухи говорити про високі врожаї не доведеться. Але в разі урахування всіх факторів, в разі правильної підготовки до літа, ймовірність зібрати значний вал зернових – також висока.

«З певною імовірністю можна розраховувати на врожай, кращий за минулорічний. Тенденція до зменшення валу пшениці буде перервана й врожай може бути на рівні 2009 року», – відзначив Кульбіда.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути