chrome firefox opera safari iexplorer

Українська біатлоністка стала чемпіонкою Юнацьких Олімпійських ігор

15 лютого 2016 о 16:18

У норвезькому Ліллехаммері завершилася гонка переслідування серед дівчат в рамках Юнацьких Олімпійських ігор. У напруженій боротьбі блискучу перемогу відсвяткувала16-ти річна українська біатлоністка Христина Дмитренко, передає офіційний сайт Федерації біатлону України.

Стартувавши з четвертої позиції і допустивши два промахи на першому вогневому рубежі, українка перебувала на дев'ятій позиції. Однак на інших вогневих рубежах стрільба Христини Дмитренко була ідеальною, й біатлоністка покинула стрільбище попереду своїх основних суперниць на цьому турнірі — Марте Йохансен (Норвегія) і Лоран Жанмонно (Франція).

Христина Дмитренко зуміла зберегти лідерську позицію до фінішної лінії і стала чемпіонкою Юнацьких Олімпійських ігор.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Спорт в Україні

20 вересня

Інші дати
Наталія Лотоцька 
1938 – театральна актриса. Лауреат Шевченківської премії. Ролі: Пріська («Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка), Хведоска («Дві сім’ї» М. Кропивницького), Поліксена («Кассандра» Лесі Українки) та ін. Ведуча передачі Українського радіо «Від суботи до суботи» (понад 30 років). 
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути