chrome firefox opera safari iexplorer

На травневі свята — «Стежками Героїв»

26 квітня 2011 о 09:45

«Стежки героїв» вперше будуть мати статус офіційних змагань не лише Федерації спортивного туризму, але й Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Організатори розраховують, що участь у них візьмуть до 400 учасників у складі 50 команд із більшості регіонів країни.

Учасниками змагань будуть команди молодіжних громадських організацій, шкільних і позашкільних закладів освіти, які за кілька днів подолають до 160 км гірськими стежками Гуцульщини у межах Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Окрім мандрівного етапу змагань, команди демонструватимуть свої знання з туристської техніки: основ альпінізму, першої медичної допомоги, орієнтування на місцевості, розпалювання багаття тощо.

Завдяки залученню професійної суддівської колегії, затвердженої Федерацією спортивного туризму, кращі команди цьогорічних змагань змагатимуться також за здобуття вищих спортивних розрядів з пішого туризму, до звання кандидата у майстри спорту включно.

Метою змагань є масове залучення молоді до спортивного туризму і краєзнавчої роботи, відродження і розвиток славних традицій українського мандрівництва, – кажуть пластуни.

 

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути