chrome firefox opera safari iexplorer

Спікером України на «Євробаченні-2011» буде Руслана Лижичко

13 травня 2011 о 20:31

Переможець конкурсу в 2004 році Руслана Лижичко оповістить результати голосування українських глядачів і назве ім’я переможця конкурсу на думку громадян України.

Про це заявив заступник гендиректора Національної телекомпанії України Валід Арфуш, повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ».

«Ми дуже довго і ретельно підбирали кандидатуру спікера України на «Євробаченні-2011», зважували всі за і проти, але коли почали говорити про Руслану, то стало зрозуміло, що кращої кандидатури не може і бути. Європа від неї у захопленні, адже досі пам’ятає її приголомшливий виступ на «Євробаченні-2004», – зазначив В. Арфуш.

Саме Руслана оповістить результати голосування українських глядачів і назве ім’я переможця конкурсу на думку громадян України.

Нагадаємо, «Євробачення» стартувало у німецькому Дюссельдорфі 10 травня. Ім’я переможця стане відоме 14 травня. За перемогу в європейському пісенному конкурсі будуть боротися представники 25 країн, зокрема учасниця від України Міка Ньютон, яка виступить під номером 23.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути