chrome firefox opera safari iexplorer

У Маріуполі через холеру заборонили купатися і ловити рибу

30 травня 2011 о 15:35

У Маріуполі санстанція заборонила купатися на місцевих пляжах, ловити рибу і продавати її на ринках через виявлені у трьох людей випадки захворювання холерою.

За словами глави санепідемслужби Сергія Риженка, в першу чергу заборона на купання торкається дітей.

Лікарі-епідеміологи закликають населення не панікувати. Вони підкреслюють, що при дотриманні усіх необхідних санітарних вимог захворювання можна уникнути.

Риженко нагадав, що зазвичай випадки холери виявляються у кінці курортного сезону, коли температура води досягає 25 градусів і вище. За його словами, те, що ці три випадки виявлені на початку сезону, свідчить про високий професійний рівень фахівців, які змогли виявити збудник холери.

Як повідомлялося, 29 травня в Маріуполі було зареєстровано 3 випадки підозри на захворювання холерою. Вік хворих — 55 років і старше, вони госпіталізовані і отримують необхідний лікувально-діагностичний комплекс.

За попередніми даними епідеміологічного розслідування, хворі готували і вживали рибу, виловлену в Азовському морі. Випадки захворювання безпосередньо між собою не пов'язані.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути