chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро-2012 в київському аеропорту Жуляни побудують сучасний термінал

07 липня 2011 о 13:25

Як повідомив гендиректор аеропорту Жуляни Олександр Нестеренко, до Євро-2012 там збираються побудувати новий міжнародний пасажирський термінал.

За словами Нестеренка, зараз на об'єкті закінчуються фундаментні роботи, встановлюються колони нового терміналу.

«Підрядник з упевненістю запевняє нас, що на початку квітня 2012 року Київ отримає сучасний термінал з пропускною здатністю 320 пасажирів на годину», — зазначив Нестеренко. Він додав, що після будівництва новий термінал зможе за одну годину приймати і випускати 2 літаки Boeing або Airbus з повним завантаженням.

Нагадаємо, раніше за свій рахунок аеропорт реконструював 3 сектори прильоту / вильоту, а також завершив будівництво ще одного сектора на приліт.

Зараз у планах аеропорту за гроші міського бюджету реконструювати Привокзальну площу і зовнішні інженерні мережі вартістю 55 млн грн.

За гроші інвестора планується побудувати 2 пасажирські термінали, вантажний термінал, ангари для проведення техобслуговування літаків і ангари для зберігання літаків.

Очікується, що інвестор витратить на розвиток інфраструктури аеропорту понад 500 млн грн. У свою чергу держава виділила кошти на реконструкцію аеродромного комплексу.

Раніше став відомий порядок роботи аеропорту Бориспіль під час Євро-2012.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути