chrome firefox opera safari iexplorer

В Сорочинцях виготовили найбільший коровай

18 серпня 2011 о 14:23

На Національному Сорочинському ярмарку хлібокомбінат «Салтовський» (Харків) встановив національний рекорд, виготовивши гігантський коровай.

Коровай важить 475 кг, його діаметр 2 м 21 см і висота 78 см. Над створенням короваю три дні трудилися 20 працівників хлібокомбінату, витративши майже 300 кг борошна, 100 кг цукру і 8 кг родзинок.

Представники «Книги рекордів України» офіційно зафіксували національний рекорд у номінації «найбільший коровай».

«Від попереднього сорочинського короваю цей важчий майже на 100 кг. І навіть побито російський рекорд. Найбільший хліб у сусідній державі важив 243 кг», — повідомили в прес-службі ярмарку.

Після реєстрації рекорду і відкриття ярмарку кожен бажаючий зміг скуштувати коровай.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути