chrome firefox opera safari iexplorer

Рада ратифікувала угоду про наукове співробітництво

16 листопада 2011 о 11:39

Депутати Верховної Ради проголосували за законопроект про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) про відновлення дії Угоди між Україною та Міжнародним співтовариством про наукове і технологічне співробітництво, передає кореспондент УНН.

Доповідаючи про цю угоду, перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма зазначив, що реалізація її положень сприятиме співробітництву з ЄС, реалізації наукового потенціалу українських вчених, а також інтеграції української науки до європейського простору.

«Міжнародне співробітництво є одним з дієвих засобів інтеграції в європейський простір. Угода передбачала доступ вчених відповідних дослідницьких центрів, організацій конференцій і симпозіумів», — сказав Є.Суліма.

Він зазначив, що строк цієї угоди закінчився 8 листопада, тому виникла правова прогалина у співробітництві.

Є.Сулема попросив нардепів підтримати законопроект про ратифікацію цієї угоди. В результаті «за» проголосувало 338 народних депутатів.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути