chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині запровадили фотополювання

25 листопада 2010 о 00:16

На Волині знайшли альтернативу звичайному полюванню. Процес той самий, адреналіну не менше. Лише рушниці замінили фотокамерами.

Якщо новинка приживеться, за рік-другий фотополювання за прибутковістю зможе позмагатися з зеленим туризмом.

Сигналу зайняти свої місця на спостережних вежах півсотні охочих чекають від шостої ранку. І хоча одягнені мисливці у традиційний камуфляж, рушниці не має жоден. У руках — фотоапарати чи камери. Полювати з ними, та ще й під звук сурми — на Волині тепер модно.

Беруться до справи загінники тварин. Мисливець уже чекає звіра на вишці. Втім, полює дичину фотоапаратом. Той, хто зафіксував найбільше тварин — нагороджується як найкращий мисливець.

Альтернативне полювання гарантує безпеку, в порівнянні із звичайним, яке через недотримання найпростіших правил, іноді коштує людині життя.

«Трагічні випадки бувають, коли мисливці ведуть себе недисципліновано. Вони приїхали, маючи ліцензію, їх повів провідник, розставив по номерах і починається загінка, ніхто не чує, ніхто не бачить, де хто знаходиться, і тоді починаються такі випадки, які не красять ні полювання, ні сам відпочинок», — розповідає начальник Волинського управління лісового і мисливського господарства Володимир Читкайло.

В області кажуть, саме альтернативне полювання для Волині може стати туристичною родзинкою.

«Зимового туриста на Волинь важко чим заманити. Хіба це рибалка підльодна, хіба це мисливство, хіба це прогулянки на санях. У нас немає гір, у нас немає трас, у нас немає курортів, які цілодобово працюють, крім кількох санаторіїв. Тому це напрямок, це серйозний напрямок для Волині», — сказав голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

За матеріалами «Нового каналу» та «24 канал»

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути