chrome firefox opera safari iexplorer

Стихія знищує острів Зміїний

13 лютого 2012 о 16:09

Лютневі шторми обрушилися на Зміїний. Ураганні вітри й десятиметрові хвилі знищують крихітний клаптик суші площею близько 20 гектарів.

Основний удар стихії прийняли на себе великий і малий причали Одеського морського торговельного порту й бетонні споруди, призначені для боротьби з хвилями.

Нечисленні будівлі на острові — казарма воїнів-прикордонників, адміністративна споруда, приміщення, де розміщена лабораторія Одеського національного університету, поки що не зруйновані.

Глава Кілійської районної державної адміністрації Іван Поджаров каже, що до населеного пункту Біле, розташованого на Зміїному, нині дістатися неможливо. Дунай змерз, і судна не можуть вийти з Кілії в акваторію Чорного моря.

Не злітають і вертольоти: ураганний вітер змітає гвинтокрилі машини. З радіоповідомлень відомо, що населення острова продовжує боротися зі стихією, повідомляє Голос України. 

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути