chrome firefox opera safari iexplorer

«Динамо» — одна із найкращих команд Європи за всю історію футболу

27 лютого 2012 о 09:00

Київське «Динамо» посідає високе десяте місце за підсумками зведеної таблиці європейських клубних турнірів за всі роки їхнього існування.

За 29 сезонів виступів у єврокубках (Кубок / Ліга чемпіонів, Кубок володарів Кубків, Кубок УЄФА / Ліга Європи) найтитулованіший клуб України провів 200 матчів, в яких здобув 88 перемог, 42 нічиїх та програв 70 ігор. Різниця забитих і пропущених м'ячів: 295 — 241. «Біло-синіх» випереджають лише дев'ять європейський топ-клубів. Лідирують мадридський «Реал», мюнхенська «Баварія» і «Манчестер Юнайтед».

До речі, динамівці і в загальній таблиці Ліги чемпіонів за всі роки проведення найпрестижнішого на європейському континенті клубного змагання займають гідне 16-е місце, трохи поступаючись голландським ПСВ і «Аяксу», але випереджаючи грецький «Олімпіакос», дортмундську «Боруссію» та італійську «Рому».

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути