chrome firefox opera safari iexplorer

Українська біатлоністка виграла бронзу на чемпіонаті світу

03 березня 2012 о 19:20

Віта Семеренко принесла Україні першу медаль на світовій першості з біатлону. Наша спортсменка виборола бронзову медаль у спринтерській гонці. У Віти нарешті все зійшлося: до дуже пристойного ходу по дистанції вона додала стовідсоткову точність і заслужено другий рік поспіль отримала особисту медаль на чемпіонаті світу!

Не можна не відзначити той факт, що майже два десятки учасниць гонки пройшли без штрафу обидва вогневі рубежі. І медаль Віти — це цілком її заслуга, а не результат промахів суперниць.

Вище Віти розташувалися дві головні претендентки на Великий кришталевий глобус. Магдалена Нойнер випередила Дар'ю Домрачову на 15 секунд, при цьому у білоруської біатлоністки перед першим пострілом в лежанні заклинило гвинтівку, і вона втратила близько восьми секунд на цьому. Другою з українок закінчила гонку Юлія Джима, яка виступає з унікальним для нашої команди показником: у всіх гонках сезону в Кубку світу, в яких Юля брала участь, вона потрапляла в очкову зону!

Для Наталії Бурдиги і Валі Семеренко гонка склалася невдало, перш за все на вогневих рубежах. Але в гонку переслідування вони зуміли відібратися. У загальному заліку Кубка світу Магдалена Нойнер до 45-ти очок збільшила свою перевагу над Домрачовою. При цьому сьогоднішньою перемогою німецька біатлоністка забезпечила собі Малий кришталевий глобус у спринтах, незалежно від результатів у Ханти-Мансійську. І ще одне значне досягнення підкорилося Нойнер: завоювавши свою 11-у золоту медаль чемпіонатів світу, Магдалена стала найтитулованішою біатлоністкою в історії жіночого біатлону. Віта Семеренко зуміла піднятися в топ-15 Кубка світу.Крім того, як призер чемпіонату, вона гарантувала собі місце в мас-старті. У Кубку націй боротьбу за п'яте місце можна вважати завершеною — збірна Білорусі знову відірвалася від нашої команди і навряд чи втратить максимальну квоту на наступний сезон.

ЧОЛОВІКИ. Перемогу у спринті здобув лідер Кубка світу француз Мартен Фуркад. Логічність картині додає срібло головного конкурента Фуркада в загальному заліку — Еміля Свендсена. Однак обидва вони закінчили гонку відразу з двома промахами! При цьому на фініші їх розділили 15 секунд на користь француза. Третім фінішував Карл-Йохан Бергман, який так і не дочекався пологів дружини. Тепер додому Карл-Йохан повернеться як мінімум з одним подарунком! Взагалі, вся шведська команда виступила просто здорово: у вісімці найсильніших, крім Бергмана, фінішували також Фредрік Ліндстрем і Бьорн Феррі.

Що стосується виступу української збірної, то порадувати своїх уболівальників хлопцям не вдалося. Відносний оптимізм може викликати хіба що виступ Сергія Семенова, який став найкращим з наших хлопців. З одним промахом Сергій закінчив гонку 22-м, а з чистою стрільбою міг претендувати на десятку. В очкову зону пробився також Артем Прима. Місце в гонці переслідування, з непоганими перспективами пробитися в залікову зону, заробив Андрій Дериземля. У загальному заліку Кубка світу зберігається стабільність: Мартен Фуркад зміцнив своє лідерство, Свендсен і Бірнбахер зберегли свої місця в трійці. У заліку Кубка націй продовжують лідирувати росіяни, але французька команда скоротила левову частку зі свого великого відставання.

Українська збірна залишається на десятому місці без істотних перспектив змінити позицію в ту чи іншу сторону.

НЕДІЛЯ. Пройдуть гонки переслідування, в яких ми аж ніяк не будемо сторонніми спостерігачами!