chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде фестиваль угорської культури

27 квітня 2012 о 09:38
З 29 квітня по 6 травня у Львові відбудеться перший фестиваль угорської культури і виноробства «Magyar Fest».

Цілий тиждень на львівській площі перед палацом Потоцьких проходитиме фестиваль угорської культури і виноробства «Magyar Fest», в рамках якого пройде кілька цікавих заходів. Організатори обіцяють, що кожен гість зможе відчути себе «справжнім угорцем».

Буде можливість скуштувати традиційну угорську страву — гуляш, станцювати чардаш або послухати гарну угорську музику, а також насолодитися всесвітньо відомим вином з Токаю, яке ще в XIIX ст. Гете назвав «королем вин і вином королів».

Участь у фестивалі візьмуть близько 50 виноробів і кулінарів з Угорщини та 30 угорських та українських творчих колективів, які представлятимуть не лише традиційну культуру, а й сучасні її напрями.

Крім Львова, в рамках всеукраїнського заходу «Дні культури і виноробства Угорщини» схожі за форматом фестивалі пройдуть також і в інших містах України — Києві, Хмельницькому, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, Миколаєві та Одесі.

Вхід на захід буде безкоштовним.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути