chrome firefox opera safari iexplorer

У київському зоопарку з'явився новий житель

06 червня 2012 о 09:00

У Київському зоопарку знову з'явився слон, йдеться в сюжеті ТСН.

У Києві слона чекали кілька років і зустріли як справжню зірку — гучними оплесками. А в зоопарку навіть готові були вибачити слону запізнення у півтори години. Незважаючи на супровід, він потрапив у невеликий затор. Журналістам втомлений слон показав лише свою задню частину — розвернутися до преси головою йому було не зручно через нестачу місця. Нового мешканця столичного зоосаду звати Хорас. 

За походженням він німець з індійським корінням. Приїхав до Києва з Ростова на Дону за добу і мільйон гривень (із дорогою), відкрив комерційну таємницю платник. «Доставка дорога. Ви ж бачите. Супроводження скрізь. ДАІ Росії, України, митниця», — розповів платник. Для нового улюбленця зоопарку спеціально реставрували вольєр — тут чисто, світло і просторо. А ще для Хораса склали меню. 

«Це фрукти, сіно і зелена маса», — розповіли у зоопарку. Зважаючи на те, який у нього раніше був раціон, будуть привчати до нового. Та у підготовлений люкс Хорас потрапив не відразу. Підйомний кран він прийняв за атракціон і почав розгойдувати клітку-контейнер. Трансфер відбувся тільки після того, як на допомогу прийшли всі робітники зоопарку.

Як зазначило видання Сегодня, побачити слона городяни зможуть через місяць, адже у червні у Хораса карантин.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути