chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні вируватиме стихія: зливи, град та шквали пройду на Лівобережжі та в Криму

15 червня 2012 о 14:00

Сьогодні та завтра по всій Україні пройдуть сильні грози.

Сильних злив, граду та шквалів слід чекати на Лівобережжі та в Криму. Пориви вітру сягатимуть 30 метрів за секунду. Тим часом у більшості центральних та південних районів інша загроза. Там надзвичайна пожежна небезпека, попереджають в МНС.

Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє прес-служба МНС.

«З 14 по 16 червня через всю територію України, починаючи із західних регіонів до східних, пройде ще один атмосферний фронт. У зв'язку з цим практично скрізь пройдуть грозові дощі. Ми не чекаємо надмірно інтенсивних опадів, це будуть процеси середньої величини», — сказав він.

Крім того, протягом 16-17 червня прогнозується пониження температури повітря на території південних і східних областей до +25...+29°С.

З 17 червня температурний режим знову підвищиться до +25…+30°С, а в південних, східних та західних регіонах – до +33…+34°С.

У період 18-22 червня, відповідно до прогнозів, дощі фактично припиняться. Короткочасні грозові дощі можливі на сході, але вони не сягатимуть небезпечних рівнів.

Кульбіда також відзначив, що останнім часом через шторми вода в Чорному та Азовському морях була досить холодною.

За його словами, наразі ситуація покращилася, температура води коливається в межах +20…+23°С з тенденцією до подальшого зростання.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути