chrome firefox opera safari iexplorer

Волонтери Партії регіонів збирають у Криму підписи на підтримку мовного закону

14 червня 2012 о 15:57

На сьогодні в рамках всеукраїнської акції Партії регіонів «Ми хочемо говорити рідною мовою» в АРК зібрано 8778 підписів.

Про це УНН повідомив у прес-службі КРО Партії регіонів.

У всіх містах і районах автономії понад 200 активістів у складі агітаційних пікетів щодня роздають роз'яснювальні матеріали, обговорюють з кримчанами положення законопроекту, розповідають про принципіальну позицію Партії регіонів у мовній політиці, спрямовану на консолідацію суспільства, розвиток рідної мови.

Крім того, у процесі збирання підписів беруть участь понад 1200 волонтерів, які здійснюють побудинковий обхід.

Всеукраїнська акція Партії регіонів зі збору підписів «Ми хочемо говорити рідною мовою» триватиме до 2 липня.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада Україна прийняла в першому читанні за основу ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики».

Законопроект передбачає для російської мови статус регіональної на більшості територій держави. У Криму з 11 червня збирають підписи на підтримку проекту цього закону.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути