chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знову побили рекорд за кількістю одягнених у вишиванки

18 липня 2012 о 11:28

У Вижниці Чернівецької області на фестивалі «Перлина Черемошу» побили рекорд України із найбільшої кількості одягнених автентичних вишиванок.

Про це повідомив власкор ІА ZIK.

Зібралося 1500 людей з України, Білорусі, Росії та Литви, одягнені у сорочки з найбільшою кількістю автентичних місцевих, обласних, міжрегіональних та міжнародних видів вишивки.

Із Білорусі приїхало 300 осіб із п’яти областей. Із Росії на святі побувало 46 осіб із двох областей, із Литви приїхала 41 людина. Із десяти областей України з’їхалося 500 осіб. Чернівецьку область представляли 387 людей. Окрім того, Вижницький район представляли 500 людей.

Нагадаємо, 11-й Міжнародний фестиваль-конкурсу пісні і танцю «Перлина Черемошу» відбувався у Вижниці 12-15 липня.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути