chrome firefox opera safari iexplorer

Через невідповідність води у Києві заборонили купатися на шістьох пляжах

24 липня 2012 о 08:58

У Києві відхилення від гігієнічних вимог виявлені в 16 пробах річкової води з пляжів міста, повідомляється на сайті Державної СЕС.

Зокрема, невідповідність якості води виявлено у 4 пробах води з пляжу Центральний, 4 — з Веселки, 2 — Тельбин, 2 — Дитячий на Дніпровському районі, 2 — Чорторий у Деснянському районі, 2 — Вербне в Оболонському районі.

Держсанепідслужбою заборонено купання, взято на дослідження повторні проби води, які на даний час перебувають на дослідженні.

Крім того, як сказано у повідомленні, станом на 23 липня через невідповідність якості води та санітарно-технічного стану території закрито 35 пляжів в АР Крим, Запорізькій, Миколаївській, Одеській областях і Києві.

Всього до цього часу в Україні працювало 899 пляжів (75,5% від запланованих до відкриття), з них 865 на морському та 34 на річковому узбережжі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Довкілля

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути