chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі з'явилася перша в Україні туристична телефонна лінія

09 серпня 2012 о 12:01

В Одесі запрацювала туристична телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна отримати інформацію будь-якого характеру: про можливі тури і екскурсії, готелі і ресторани, визначні пам'ятки; розклад руху транспорту, адреси та телефони сотень тисяч організацій — все це і не тільки можна дізнатися цілодобово і безкоштовно, зателефонувавши за телефоном 123.

Необхідність такої інформаційної лінії для туристів викликана тим, що щорічно Одесу відвідують тисячі туристів як з інших регіонів Україні, так і з інших країн. Таким чином Одеса стала першим містом в Україні, де запровадили європейську практику інформаційної підтримки для відпочиваючих.

Дзвінки зі стаціонарних телефонів будуть безкоштовними, з мобільних телефонів — згідно з тарифом оператора. Тобто ніяких додаткових коштів за послуги вилучатися не буде, повідомляє президент компанії «Інформаційні системи 123» Олександр Серебряник.

Цілодобово на питання туристів будуть відповідати оператори українською, російською та англійською мовами. Зараз активно впроваджується німецька, можливе використання французької. А оскільки компанія має позитивний досвід роботи з туристами під час Євро-2012, нарікань на телефонну лінію бути не повинно.

До речі, на відкриття такої лінії дуже позитивно відреагували місцеві влади. Зокрема, начальник управління культури і туризму Одеської міської ради Тетяна Маркова зазначила, що про таку телефонної довідці одеситам і гостям міста стане відомо дуже швидко: інформація буде поширюватися через головний офіс туристичного інформаційного центру, а також за допомогою роздавальної продукції через готелі і ресторани.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути