chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День вчителя

07 жовтня 2012 о 10:34

 Починаючи з 1965 року в республіках Радянського Союзу відзначається День учителя. В епоху Радянського Союзу це професійне свято повсюдно відзначався в першу неділю жовтня згідно з Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року «Про святкові і пам'ятні дати», передає УНН.

Незмінно в першу неділю жовтня День вчителя відзначають в Україні,  Азербайджані, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Латвії.

У 1994 році ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день вчителя (World Teaches 'Day), що відзначається щорічно 5 жовтня.

День вчителя — одне з найулюбленіших професійних свят. У цей день вчителі приймають поздоровлення від своїх вихованців, які дарують їм квіти і подарунки, влаштовують концерти, малюють барвисті стінгазети і за традицією у багатьох школах проводять День самоврядування.

Сьогодні хочеться побажати всім вчителям доброго здоров'я, миру, благополуччя. А також невпинного пошуку істини і знання, взаєморозуміння в колективі і вдячних, допитливих учнів!

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути