chrome firefox opera safari iexplorer

Настя Петрик принесла перемогу Україні у дитячому «Євробаченні
-2012»

03 грудня 2012 о 09:37

Юна україночка з Одещини, Настя Петрик здобула перемогу на міжнародному пісенному конкурсі дитяче «Євробачення-2012». Виступаючи під № 9, Настя виконала пісню «Небо», за яку віддали максимальну кількість балів більшість країн учасників конкурсу, набравши в сумі 138 балів.

Грузинський квартет The Funkids, посів друге місце, отримавши 103 бали. Третім, з 98 балами в активі, став колектив з Вірменії під назвою Compass Band.

Всього в пісенному конкурсі взяли участь 12 країн: Білорусь, Швеція, Азербайджан, Бельгія, Росія, Ізраїль, Албанія, Вірменія, Україна, Грузія, Молдова, Нідерланди. В конкурсі брали участь діти від 10 до 15 років і пройшло під гаслом Зламай лід! (Break The Ice).

Участь Анастасії Петрик у конкурсі відбулась за підтримки Фонду Порошенко. Раніше Петро Порошенко підтримав виступ старшої сестри переможниці цього року — Вікторії Петрик, яка зайняла друге місце на дитячому «Євробаченні-2008», що проходив на Кіпрі, повідомляє newsru.ua.

Президент України Віктор Янукович сьогодні привітав десятирічну Анастасію Петрик з перемогою на міжнародному дитячому пісенному конкурсі в Амстердамі. Дитяче «Євробачення-2012» стало Ювілейний десятий конкурсом і щасливим для всієї України!

Нагадаємо, народилась Настя 4 травня 2002 року в селі Нерубайське Одеської області. Брала участь разом зі старшою сестрою Вікторією у телевізійному шоу «Україна має талант-2», на якому дівчата увійшли до числа 50 кращих талантів країни. Успішно виступала на дитячих музичних конкурсах «Молода Галичина 2009» (1-а премія)[3] і «Чорноморські ігри 2009» (2-а пермія)- зазначає Офіційний сайт конкурсу «Молода Галичина».

На пісенному конкурсі «Дитяча Нова хвиля» 2010 року, який проходив в Артеку, отримала перемогу у молодшій групі і «Приз глядацьких симпатій», виконавши пісню «Oh! Darling». В 2010 році на дитячого конкурсу «Нова хвиля», Анастасія та Вікторія стали переможницями.

Також Настя співала в дуеті з Ніною Матвієнко та Філіпом Кіркоровим, а на думку співачки Ані Лорак: «Ця маленька дівчинка співає як Елла Фіцджеральд».

Наразі з Настею співпрацюють кінематографісти — вона знімається у художньому фільмі «Пташинка».

Марія Поливач

 

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути