chrome firefox opera safari iexplorer

Скарлатина та вітрянка вражають дітей

20 грудня 2012 о 13:40

Педіатри занепокоєні зростанням кількості захворювань дошкільнят та школярів на вітряну віспу та скарлатину.

Вітрянка — частий гість щороку, а от показники захворюваності на скарлатину цього сезону зросли у 2,4 разу.

Зареєстровано вже майже сто випадків, торік було — 39, а позаторік лише 11. Найчастіше скарлатина вражає дітей від трьох до восьми років.

Хвороба спочатку нагадує ангіну. Але вже на другий день з’являються висипи на шкірі, збільшуються підщелепні або шийні лімфовузли.

Оскільки збудником хвороби є гемолітичний стрептокок, який передається повітряно-крапельним шляхом, то медики рекомендують часте вологе прибирання, кварцування, прогулянки на свіжому повітрі, миття рук, зміцнення імунітету, раціональне харчування та ізоляцію хворих.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути