chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращою спортсменкою України 2012 року стала львів'янка

26 грудня 2012 о 10:11

Аспірантка Львівського державного університету фізичної культури, чемпіонка ХХХ Олімпійських Ігор у Лондоні-2012 з фехтування на шпагах Яна Шемякіна, за версією Асоціації спортивних журналістів України (АСЖУ), визнана найкращою спортсменкою України 2012 року.

Заслужений майстер спорту України Яна Шемякіна очолила ТОП-10 найкращих спортсменів року. Ще один аспірант ЛДУФК, золотий медаліст Лондона-2012 у змаганнях з боксу в першій важкій вазі (до 91 кг), заслужений майстер спорту Олександр Усик – на четвертій позиції. Наставники спортсменів, заслужені тренери України Андрій Орліковський і старший викладач кафедри теоретико-методичних основ спорту ЛДУФК Дмитро Сосновський – на чільних позиціях іншої номінації – «Найкращий тренер України 2012 року».

ТОП- 10 найкращих спортсменів України 2012 року

1. Яна Шемякіна (фехтування)

2. Василь Ломаченко (бокс)

3. Олексій Торохтій (важка атлетика)

4. Олександр Усик (бокс)

5. Юрій Чебан (веслування на байдарках і каное)

6. Інна Осипенко-Радомська (веслування на байдарках і каное)

7. Валерій Андрейцев (боротьба вільна)

8. Олена Костевич (кульова стрільба)

9. Олександр П’ятниця (легка атлетика)

10. Анна Ушеніна (шахи)

 

Найкращий тренер України 2012 року:

1. Андрій Орліковський – тренер олімпійської чемпіонки зі шпаги Яни Шемякіної (Львів)

2. Дмитро Сосновський – головний тренер збірної України з боксу (Львів)

Найкраща команда України 2012 року:

1. Збірна України з боксу

2. Жіноча парна четвірка з академічного веслування у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Наталії Довготько і Катерини Тарасенко.

Джерело: ZIK
Розділи: Спорт в Україні

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути