chrome firefox opera safari iexplorer

Бабине літо прийде до України у другій декаді вересня

02 вересня 2013 о 13:30

На повернення тепла слід очікувати у другій декаді вересня.

Про це повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося на повернення тепла у другій декаді вересня, що супроводжуватиметься приходом бабиного літа. З 10 вересня в Україні погоду формуватиме область підвищеного атмосферного тиску, у зв'язку із цим істотних опадів не відбудеться, очікується поступове підвищення температури до +20... +26°С по всій території України», — сказав Прокопенко.

За його словами, до кінця тижня погоду в Україні визначатиме північний циклон з Прибалтики, який принесе холод. Внаслідок цього 3-5 вересня в Україні пройдуть найбільш інтенсивні дощі, очікується велика хмарність на усій території України. Нічний температурний режим буде на 2-4°С нижчим від норми для даного періоду.

6-7 вересня по всій території України переважно без опадів, температура повітря вночі +5... +12°С, вдень +13... +18°С, 8-9 вересня вдень пройдуть короткочасні дощі, 10-12 вересня — переважно без опадів.

У Києві 3-4 вересня пройдуть дощі, пориви південно-західного вітру сягатимуть 15-20 м/с, 5-7 вересня — переважно без опадів, температура повітря вночі +10°С, вдень — +14... +16°С, а 6-7 вересня вона підвищиться до +18°С.

Розділи: Довкілля

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути