chrome firefox opera safari iexplorer

Будуть амністовані ті, хто не скоював тяжких злочинів, — Янукович

24 січня 2014 о 18:21

Президент України Віктор Янукович пообіцяв амністувати всіх затриманих учасників акцій протесту в центрі Києва, якщо вони не скоювали тяжких злочинів.

«Ми вчора домовилися, що після прийняття Верховною Радою закону про амністію ці люди, які були затримані, ... але не скоювали тяжких злочинів, вони всі будуть амністовані. Крім тих, хто здійснював тяжкі злочини», — сказав Янукович під час зустрічі з главами церков і релігійних організацій в п'ятницю в Києві.

Також він заявив, що склад Кабінету міністрів уряду буде переформатований. За словами Януковича, змін в уряді слід чекати уже у вівторок, на позачерговому засіданні Верховної Ради.

«Ми на цій сесії приймемо рішення. Президент підпише указ, і ми переформатуємо уряд, щоб знайти оптимальний варіант професійного складу уряду, який би працював на українську державу» — сказав Янукович.

Як відомо, позачергове засідання Ради призначене у четвер спікером парламенту Володимиром Рибаком на вівторок, 28 січня.

Щодо скандальних законів, ухвалених 16 січня, Віктор Янукович завірив, що в ці закони будуть внесені зміни.

«Наші експерти відпрацюють ці питання й разом з опозицією підготуємо компромісні рышення… Ми проголосуємо зміни до цих законів і знімемо ці питання» – сказав він на зустрічі із главами церков і релігійних організацій у п'ятницю.

Президент підкреслив, що над змінами в закони працюють експерти.

«... Ми спільно з опозицією виходимо в парламент і голосуємо», — пояснив Янукович.

Як відомо, 16 січня ВР протиснула голосування за бюджет, а потім руками проголосувала кілька законів, які обмежують права громадян.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути