chrome firefox opera safari iexplorer

Майже 10% Вікіпедії створила одна людина

16 липня 2014 о 11:44

Шведський академік став автором майже трьох мільйонів статей на «Вікіпедії», спільній електронній енциклопедії. Це майже одна десята від всього її обсягу.

Професор Сверкер Йохансон винайшов програму, яка збирає інформацію з електронних джерел та створює дописи для «Вікіпедії». Зазвичай вони містять лише базову інформацію, що відома як «стаб» — незавершена, але інформативна стаття енциклопедії.
Зараз професор створює до 10 тисяч статей щодня. Його мета — виправити дисбаланс у інфораційному наповненні деяких сфер бази даних, адже люди більше пишуть про великих ссавців та поп-кульутру, ніж про дощових червів та рослини.

Джерело: BBC Україна
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути